Luentotallenne: Hyvinvoiva koira - koiran psyykkinen palautumiskyky

Luentotallenne: Hyvinvoiva koira - koiran psyykkinen palautumiskyky

27,00 €
sis. 24 % ALV
Koiran käyttäytymisen suhde stressiin, kipuun ja koiran psyykkiseen palautumiskykyyn. Kuinka rakentaa tasapainoinen koira?


Alunperin Perroscentin järjestämällä luennolla pohditaan teemoja koskien koiran haastavaa käyttäytymistä ja sen suhdetta stressiin, kipuun ja koiran psyykkiseen palautumiskykyyn. Koiran psyykkisen palautumiskyvyn kehittämisellä voi olla käänteentekevä muutos koiran arkielämän kykyihin!

Tiesitkö, että koiran murrosiän käyttäytyminen ei itseasiassa liity koiran yllättävään yliherkistymiseen asioille, vaan murrosiän reaktiot ovat elimistön muutosten aikaansaama kertauma koiran edellisistä kokemuksista? Entä, että varsin huomaamattomastikin sopimaton ruoka-aine voi aiheuttaa koiran suolistossa tilan, joka vaikuttaa ongelmakäyttäytymisten kuten eroahdistuksen, ja myös pitkäaikaisten suolistovaivojen syntyyn?

Opiskelin uennon tekemisen ympärillä koiran neurobiologiaa, kognitiota ja stressiä. Siten sain tähän liittyvää uusinta tutkimustietoa maailmalta, joka alati vahvistaa käsitystäni siitä, että koiran käyttäytyminen, fysiikka ja mielenterveys ovat valtava kokonaisuus erilaisia tekijöitä. Luennolla keskitymme erityisesti kognitioon ja neurobiologiaan ja mitä niistä ja stressistä tiedetään, välttäen ajautumista monille tuttuihin teemoihin kuten liikunnan ja virikkeiden säätelyyn.

Mitä tällä tietämyksellä tekee? Tiedossamme on esimerkiksi, että eläin ei etsi koetulle emootiolleen sen käsitystä haastavaa selitystä, vaan pyrkii löytämään ympäristöstään jotakin, joka vahvistaa koetun tunteen oikeaksi. Näiden näkemysten ymmärtäminen vaikuttaa kykyymme nähdä koiran maailma sen silmin, ymmärtää stressitilanteita ja niistä palautumista, sekä löytämään keinot vaikuttaa koiraamme pitkäjänteisesti koiran hyvinvointia lisäävällä tavalla. Yksi työssäni tärkeimpiä saamiani oppeja on ollut, että hyvin epätasapainoisestakin koirasta löytyy useinmiten rauha, kun pystymme ymmärtämään käyttäytymistä muustakin kuin perimästä ja persoonallisuudesta käsin.


Luennon kesto 2 tuntia. Ostoksesi oikeuttaa luentotallenteen katseluoikeuden seitsemäksi päiväksi. Saat ostoksesi jälkeen sähköpostina pdf-tiedoston, jonka tiedoilla pääset tallenteeseen.

Arvostellaksesi tuotteen sinun pitää kirjautua sisään.